Imperata Cylindrica - Japans bloedgras

Wat kleur betreft is Imperata cylindrica "Red Baron" ( Rubra) eigenlijk uniek. In het late voorjaar als het gras uitloopt is de kleur niet echt bijzonder. De platte bladeren vertonen dan een zachtgroene kleur. In de loop van de zomer laat Imperata cylindrica "Red Baron" pas zijn ware aard zien. In deze periode verkleurt dit siergras, met name aan de uiteinden naar felrood. Voor het verkrijgen van een intense, rode kleur is het wel belangrijk dat de plant op een zonnige standplaats staat. Verder produceert Imperata cylindrica ‘Red Baron’ in de late zomer kleine, zilverachtige pluimpjes. In de winter sterft het gras langzaam af.

Imperata Cylindrica combineren

Imperata Cylindrica ‘Red Baron’ vormt een uitstekende combinatie met roze en rood bloeiende vaste planten en in combinatie met andere, meestal hoger wordende, siergrassen.

Imperata Cylindrica snoeien

Imperata Cylindrica ‘Red Baron’ kan in maart 10 tot 20 centimeter boven de grond worden afgeknipt, net voordat de nieuwe groei begint.

Imperata Cylindrica verzorging in de winter

Imperata Cylindrica ‘Red Baron’ is een beetje vorstgevoelig. Wanneer je te maken hebt met matige tot strenge vorst is het raadzaam om het gras af te dekken. Breng rondom de voet van de plant een dikke laag afgevallen blad of stro aan.