Vingergras - Panicum Virgatum

Panicum virgatum, vingergras of pluimgierst, is een middelhoog gras met veelal een strakke groeiwijze, dat tot diep in de winter aantrekkelijk blijft. Er zijn blauwbladige en purperrode types van dit soort.

Panicum virgatum "Heavy Metal" heeft staalachtig, blauwgrijs blad en bloeit met hoge, ijle bloeihalmen. In de herfst neemt het blad een gele kleur aan. Dit siergras wordt 1,20 meter hoog en 75 centimeter breed.

Panicum virgatum "Rehbraun" is een mooi soort met een opvallende herfstkleur. Zijn rechtopstaande, middelgroene bladeren veranderen in de herfst in een rijke, roodpurperachtige kleur. Panicum virgatum "Rehbraun" bereikt een hoogte van 1 meter en een breedte van 75 cm.
Panicum virgatum 'Rehbraun' bloeit witgroen in de periode juli-september.

Vingergras combineren

Er kunnen mooie combinaties gemaakt worden met Panicum virgatum. Hoge planten zoals het bekende, rozebloeiende Kattestaart (Lythrum) en Verbena bonariensis laten dit gras op een mooie, natuurlijke wijze uitkomen. Prairieplanten zoals Echinacea en Rudbeckia zorgen in de late zomer weer voor warme, weelderige kleuren.

Vingergras combineren

Panicum virgatum kunt u het beste na de winter afknippen.