Herfstaster

De herfstaster is een laatbloeier die bloeit met een overvloed aan bloemen in heldere kleuren vanaf augustus tot aan de eerste nachtvorst. Door de lange bloeiperiode is de herfstaster ideaal voor als je ook in de nazomer nog wil genieten van je tuin. Herfstaster is zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders, zeker vanwege de late bloei.

Er bestaan ongeveer 200 soorten asters waarvan de meeste herfstasters oorspronkelijk uit Noord-Amerika komen. De hoogte van deze planten varieert van 20 centimeter tot anderhalve meter. De hartjes van de bloemen zijn geel en de bloemblaadjes zijn er in ontzettend veel kleuren; paars, blauw, roze, rood, wit en nog veel meer! De herfstaster houdt van zon en je kunt deze daarom het best plaatsen op een plekje waar hij veel zonlicht krijgt. Verder is de herfstaster een makkelijke plant die geen bijzondere verzorging nodig heeft.

Herfstasters combineren

Herfstasters zijn erg mooi te combineren met siergrassen en andere late bloeiers, zoals herfstanemonen (Anemone x hybrida), de blauwe monnikskap (Aconitum carmichaelii) en zilverkaars (Actaea of Cimicifuga).

Herfststers en vlinders

Vlindersoorten die worden aangetrokken door de herfstaster: dagpauwoog, gehakkelde aurelia, kleine vos, koolwitje en atalanta.