Kamperfoelie - Lonicera periclymenum

Deze klimmende kamperfoelie is een populaire, krachtige, snelgroeiende klimmer waarmee je gemakkelijk een muur, gevel of een schutting kunt laten begroeien. In de zomer bloeit hij met buitengewone, heerlijk geurende, buisvormige bloemen, vaak gevolgd door rode of zwarte bessen. Houd er wel rekening mee dat Lonicera periclymen een losse, informele groeiwijze heeft.
Lonicera periclymenum ‘Belgica’
Opvallend voor de ‘Belgica’ is dat hij al vroeg bloeit. In mei-juni produceert hij fijne roze/witte bloemen, die later naar teer geel verkleuren. Deze soort wordt 6-7 m. hoog en 1-1,50 m breed en laat zich goed combineren met klimrozen.
Lonicera periclymenum ‘Graham Thomas’
De ‘Graham Thomas’ draagt middengroen blad en bloeit met witte-crême bloemen, die later een zachtgele kleur krijgen. De bloeitijd valt in juli -sept en hij wordt 7 m. hoog en 1 -1,50 m. breed. Voor het verkrijgen van een mooi contrast kun je hem combineren met de rijk, paarsbloeiende Clematis ‘Etoile Violette’.
Lonicera periclymenum ‘Serotina’
Net als alle Lonicera periclymen verliest deze ‘Serotina’ zijn blad in de winter. In juli – sept. produceert hij rood, purperachtige bloemen met een vleugje wit in het binnenste. Hij bereikt een uiteindelijke hoogte van 4-8 meter.
Lonicera japonica ‘Halliana’
De ‘Halliana’ bloeit met witte bloemen en wordt ongeveer 9 meter hoog.
Lonicera sempervirens ‘Superba’
‘Superba’ heeft een prachtige naam en bloeit met karmozijnrode bloemen. Hij wordt ongeveer 3,5 meter hoog.
Lonicera ‘henryi’
De ‘henryi’ bloeit purperrood en kan wel 10 meter hoog worden.
Lonicera x browni ‘Dropmore Scarlett’
De dropmore bloeit oranjerood en wordt 4 meter hoog.