Trompetbloem - campsis

Campsis ook wel Trompetbloem genoemd is een fantastische klimmer met een exotisch tintje, die je vaak tegenkomt in Mediterrane landen zoals Spanje en Frankrijk. In ons klimaat doet hij het ook uitstekend maar hij heeft wel een echte, warme, beschutte plaats nodig. Laat hem tegen een muur of een flinke pergola groeien, gericht op het Zuiden. In warme zomers zal hij zeer uitbundig bloeien op zo’n plek. In koele zomers bloeit hij wat minder rijk.

Naast Campsis grandiflora is Campsis x tagliabuana ‘Madame Galen’ een uitstekend en populair soort. ‘Madame Galen’ is een krachtige groeier en produceert in de late zomer spectaculaire, oranje bloemen. Hij heeft veel ruimte nodig om goed tot zijn te komen want hij bereikt een uiteindelijke hoogte van 8-12 meter en een breedte van 2,5 -4 meter.

Campsis radicans wordt ongeveer net zo hoog als ‘Madame Galen’. Hij heeft mooi, donkergroen blad en de bloemkleur van dit soort variërt van diepgeel, rood tot oranje. Zijn bloemen zijn trompetvormig en kunnen wel 8 cm lang worden.