Pijpenstrootje - Molinia Caerulea

Molinia caerulea is een prachtsiergras, dat lange, stevige bloeihalmen produceert en zowel hoge als lage soorten kent. Molinia caerulea "Variegata" blijft laag en is vanwege zijn opvallend, kleurrijk blad de moeite waard. Zijn bladeren zijn namelijk groencrême gestreept. In augustus – oktober draagt hij gele bloemstengels met paarsachtige bloeiaren en in de herfst neemt de plant een stroachtige kleur aan.

Molinia arundinacea kan het best op een zonnige plek of in lichte schaduw geplant worden. De bodem mag niet te droog zijn, maar wel goed doorlatend. Door het transparante uiterlijk kan dit siergras goed gebruikt worden in de border in combinatie met lagere vaste planten. Ook wordt dit gras vaak bij vijvers geplant.

Pijpenstrootje combineren

Solitair is dit siergras prachtig, maar hij is ook prima te combineren, bijvoorbeeld met een Kruiskruid 'Ligalaria'?

Molinia vermeerderen.

De beste tijd om Molinia delen is in februari, net voordat de nieuwe groei begint. Hoe ga je te werk bij een volwassen kluit.
Deel de kluit van Molinia met een stevige spa doormidden terwijl hij nog in de grond zit. Graaf vervolgens de gedeelde stukken op en til ze uit de grond.
Plant de gedeelde stukken aan waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.