Reuzenvedergras - Stipa Gigantea

Stipa gigantea, ook wel Reuzenvedergras of Straalhaver genoemd is afkomstig uit Spanje en Portugal, en een mooi, decoratief, ijlachtig siergras om flinke hoogte in een border aan te brengen. Hij wordt ruim 2,50 meter hoog en 1,20 meter breed. In juni – juli komen uit de graspol grote bloeipluimen op die wel 2 meter lang kunnen worden. Naarmate het seizoen vordert gaan de pluimen steeds meer overhangen.

Houd bij het aanplanten een afstand van 1 meter tussen de planten aan.

De standplaats van de Stipa gigantea dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een wat droge en waterdoorlatende bodem. Voorkeur gaat uit naar een beschutte plaats. Natte gronden worden met name in de winter slecht verdragen.

De Reuzenvedergras leent zich perfect als solitaire siergras in een border maar is als groepsbeplanting ook weg mooi. Daarnaast laat de Stipa gigantea zich makkelijk combineren met andere tuinplanten zoals bijvoorbeeld de Verbena bonariensis. Deze onderhoudsarme siergras is goed winterhard en levert vanwege zijn imposante verschijning en flinke sierwaarde in je tuin!

Reuzenvedergras snoeien

Stipa gigantea moet in februari tot ongeveer 15 cm boven de grond afgeknipt worden.