Stipa Tenuissima

Stipa Tenuissima, ofwel Vedergras, is afkomstig uit Mexico en Argentiniƫ. Deze grassoort heeft een aparte, sierlijke groeiwijze. Het loof is fijn van structuur en heeft lichtgroene kleur. In de zomer komen er smalle, zilvergroene halmen tevoorschijn. Deze verkleuren in de winter naar strogeel. Door zijn geringe hoogte is Stipa Tenuissima goed toepasbaar in kleine tuinen

Vedergras combineren

Vedergras laat zich prachtig combineren met allerlei bloeiende planten. Stipa tenuissima is op zijn best aan het einde van het voorjaar. De geelgroene kleur staat heel mooi bij de Salvia's die rond dezelfde tijd bloeien. Maar ook samen met laatbloeiers, zoals Sedum telephium (Hylotelephium), levert dit gras een prachtig plaatje op.

Vedergras snoeien

Hark in februari met een fijne hark alle loszittende en dode loof uit de pol. Of trek het dode materiaal met je handen eruit.

Vedergras vermeerderen

Stipa tenuissima deel je in april. Delen gaat goed met een groot mes (keukenmes). Snijd de wortelkluit in 2 of 3 delen. Plant de gedeelde stukken aan waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.