Lampenpoetsergras - Pennisetum

Pennisetum is een zeer populair siergras dat vooral wordt gewaardeerd om zijn decoratieve, borstelige pluimen.

Pennisetum alopecuriodes is een uitstekend, populair soort, wordt 0,70 tot 1.20 meter hoog en 1 meter breed.

Iets minder hoog wordt Pennisetum a. "Hameln" en kan goed aangeplant worden in een border. Hij bereikt een hoogte van 60 tot 80 centimeter en heeft een mooie, strakke groeiwijze. Zijn borstelige aren nemen eerst een geel, groene kleur aan om later te verkleuren naar lichtbruin.

Pennisetum a. "Little Bunny' is zeer geschikt voor een kleine tuin, wordt ongeveer 50 centimeter hoog.

Lampenpoetsergras combineren

Combineer Pennisetum a. "Little Bunny" eens met het geelbloeiende vrouwenmantel alchemilla mollis of anders met de blauwbloeiende geranium "Rozanne". Verder laat dit grassoort zich prima combineren met tal van bloeiende planten zoals Agastache, Helenium, Verbena bonariensis en Sedum.

Lampenpoetsergras vermeerderen

Pennisetum is gemakkelijk te splitsen of te vermeerderen. In april als de eerste, nieuwe scheuten zichtbaar zijn en de grond goed begint op te warmen, kan het siergras Pennisetum gedeeld worden. Delen gaat heel goed met een groot mes ( keukenmes) als de plant niet te groot is. Snijd de wortelkluit in 2 of 3 delen.
Gaat het om een enorme, volwassen kluit, dan is het beter om de zaak anders aan te pakken. Deel de kluit met een spa door twee├źn, terwijl hij nog in de grond zit.
Graaf vervolgens de gedeelde stukken uit en til ze op uit de grond. Plant de gedeelde stukken aan waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.